Vas Čezsoča leži na levem bregu smaragdne reke Soče, oddaljena le 3 km od bolj znanega turističnega središča Bovec. Do nas lahko pridete iz večih smeri, glavna pa sta dva cestna dostopa in sicer:

1. Dostop iz smeri Bovca

Na bovški obvoznici v označenem križišču zavijete desno (če prihajate iz smeri Tolmina oz. Levo v kolikor vas pot pripelje iz smeri Kranjske Gore ali Italije) in nato peljete naravnost po cesti ki se skozi gozd spušča do mostu čez reko Sočo in na drugi strani uzrete vas Čezsoča.

2. Dostop iz smeri vasi Žaga:

Iz smeri naselja Žaga, pri novem Penzionu BOKA (nahaja se neposredno pri vstopu k čudovitemu in znanemu slapu Boka) zavijete desno (v kolikor prihajate iz smeri Tolmina, sicer levo) preko mostu v smeri naselja Loga Čezsoškega. Na koncu mostu zavijete levo na makadamsko urejeno pot, ki vas kaj kmalu pripelje na asfaltirano cesto. Ta se skozi gozd vije vse do polja, ki vas prijazno pripelje do spodnjega dela naselja Čezsoča.

Vedite, da je Čezsoča dokaj velika oz. dolga, saj je sestavljena iz treh delov; “gorenj konc, srednji konc, dolenj konc”